14 painatusmenetelmää saman katon alla

Pääkonttorissamme Hollannissa on miltei 100 erilaista painokonetta, joita käsittelee koulutettu henkilöstömme. Käytämme 14 erilaista painomenetelmää, joiden avulla voimme painattaa melkein jokaisen valikoimamme tuotteen itse. Painatusmenetelmät kehittyvät jatkuvasti, jonka takia investoimme paljon painolaitteisiimme ja uusimpiin teknologioihin.

Painatustekniikoista

 • Tampopainatus

  Tampopaino on epäsuora painatusmenetelmä, jossa painoväri siirretään silikonityynyllä. Tämän painotekniikan etu on silikonityynyn joustavuus ja mukautuvuus, joka mahdollistaa painattamisen esimerkiksi pyöreisiin, kaareviin ja onttoihin tuotteisiin. Tampopainatuksen asennuskustannukset peritään, sillä painokone on säädettävä ja mukautettava, sekä levy ja sen kerrokset valmistettava. Nämä painolevyn kerrokset ovat täynnä painoväriä, joka imeytyy silikonityynyyn. Kuivuttuaan hetken pintakerros muuttuu tahmeaksi, joka saa painovärin pysymään tyynyssä. Kun silikonityyny liikkuu tuotetta kohti, myös kosteampi puoli kuivuu ja muuttuu tahmeaksi. Lopuksi painoväri levitetään tuotteeseen. Painatus on mahdollista, sillä silikonityynyssä on mustetta hylkiviä ominaisuuksia.

 • Silkkipainatus

  Silkkipaino on painatustekniikka, jota käytetään graafisiin sekä teollisiin tarkoituksiin. Menetelmä sopii tekstiilien painatukseen, mutta on myös yleisesti kyätetty painolevyille ja aurinkokennoille. Silkkipainatuksessa pala seulakangasta pingotetaan kehyksen yli ja päällystetään ohuella kerroksella valokuvaemulsiota. Halutut painokuvat asetetaan kehyksen päälle valotuksen ajaksi, jonka jälkeen tummuneet alueet pestään pois kankaan pinnalta. Kun muste on lisätty, se lanataan painoalueen yli lastalla. Muste menee verkon läpi tuotteeseen.

 • Laserkaiverrus

  Laserkaiverrus on suosittu tekniikka mainos- ja liikelahjojen koristelemiseen logolla tai jopa henkilöiden omilla nimillä. Laserkaiverruskone on tietokoneen ohjaama. Logo ja teksti ohjelmoidaan tietokoneeseen ennen tuotannon käynnistämistä. Tietokoneen ohjaama laser on erittäin tarkka, joka mahdollistaa pienenkin logon tai tekstin kaiverruksen. Laserkaiverrus mainoslahjassa on kestää hyvin kulutusta, ja lopputulos on hienostuneen näköinen. Laserkaiverrusta ei voi tehdä värillisenä. Väri määräytyy pintamateriaalin ja materiaalin mukaan, koska laseri poistaa päällimmäisen kerroksen, tuoden tuotteen perusmateriaalin värin näkyviin.

 • CO² Laserkaiverrus

  Laserkaiverrus on suosittu tekniikka mainos- ja liikelahjojen koristelemiseen logolla tai jopa henkilöiden omilla nimillä. Laserkaiverruskone on tietokoneen ohjaama. Logo ja teksti ohjelmoidaan tietokoneeseen ennen tuotannon käynnistämistä. Tietokoneen ohjaama laser on erittäin tarkka, joka mahdollistaa pienenkin logon tai tekstin kaiverruksen. CO² laserkaiverrus mainoslahjassa on kestää hyvin kulutusta, ja lopputulos on hienostuneen näköinen.  CO² laserkaiverrusta ei voi tehdä värillisenä. Väri määräytyy pintamateriaalin ja materiaalin mukaan, koska laseri poistaa päällimmäisen kerroksen, tuoden tuotteen perusmateriaalin värin näkyviin.

 • Sublimaatiopaino

  Sublimaatiopaino on painatustekniikka, jossa digitaalisesti painettu kuva kaasutetaan materiaaliin kuumapressin avulla. Sublimaatiossa käytettävät värit muuttuvat poikkeuksellisesti kiinteästä muodosta suoraan kaasuksi tietyssä lämpötilassa käymättä läpi nestemäistä välimuotoa. Sublimaatiopainatus on mahdollinen ainoastaan polyesteriin, jonka huokoset avautuvat tietyssä lämpötilassa ja päästävät värin imeytymään materiaaliin. Jäähtyessään huokoset sulkeutuvat lukiten värin itseensä, tehden painatuksen erittäin pesunkestäväksi. Kuva ei ole materiaalin pinnalla, vaan ennemminkin osa materiaalia.

 • Tarrat

  Tarrat ovat digitaalisesti painatettuja. PMS värit ovat arvioitu mahdollisimman tarkasti. Logo, teksti tai kuva painetaan digitaalisesti itsekiinnittyvään vinyyliin, jonka jälkeen tarrat leikataan halutun muotoisiksi. Tarrat voidaan varustaa laminoidulla pinnalla. Tämä pinta tarjoaa lisäsuojaa haalistumiseen ja naarmuuntumiseen. Tarrat voidaan valmistaa erillisinä tai arkeissa.

 • Digitaalipainatus

  Digipainatus mahdollistaa täysväripainatuksen suoraan tuotteeseen. Liukuväri tai värisiirtymät eivät tuota ongelmia. Digipainatus on vakiintunut offset-painatuksessa normaaliksi painatusmuodoksi. Painatusmuodon suosio liikelahjojen painamisessa on myös noussut huomattavasti. Digipainatuksessa käytetään CMYK -värikoodeja. Digipainamisen etuna on painatusmetodin nopeus, joka mahdollistaa täysväripainatuksen myös pienempiin tuote-eriin. Tarkkojen PMS-värien painaminen ei kuitenkaan ole aina mahdollista, toisin kuin tampo- ja silkkipainossa. CMYK-väreillä painettaessa lopputulos voi poiketa hieman alkuperäisistä PMS-väreistäsi.

 • Foliopainatus

  Foliopainatus on tekniikka, jossa ei käytetä mustetta. Materiaaliin luodaan kohokuva paineen avulla. Foliota käyttämällä kohokuvaan saadaan kiiltävä lopputulos, joka antaa tuotteelle tyylikkään ulkonäon.

 • Kuumasiirtokuvapainatus

  Kuumasiirtokuvapainatus on painatustekniikka, jossa ei käytetä mustetta, vaan kuva painatetaan lämmittämällä suoraan materiaaliin. Kuumasiirtokuvapainatus luo materiaalin pinnalle kohokuvan, joka antaa tuotteelle hienostuneen ulkonäön.

 • Siirtokuvapainatus

  Siirtokuvapainatus on painatustekniikka joka sopii täydellisesti yksityiskohtaisille, monivärisille painatuksille. Siirtokuvapainatuksessa painatettava kuva painetaan ensin peilikuvana siirtopaperille. Painopressiä käyttämällä paperi ja tuote painetaan toisiaan vasten korkeassa lämpötilassa. Kuumuuden ansiosta muste irtoaa siirtopaperista ja liimautuu tuotteeseen. Siirtokuvapainatuksesta on olemassa kaksi eri versiota: silkkipaino-siirtokuvapainatus ja digitaalinen siirtokuvapainatus. Silkkipaino-siirtokuvapainatuksessa kukin väri painetaan paperille erikseen silkkipainokehyksen avulla. Digitaalisessa siirtokuvapainatuksessa painatuskuva tulostetaan väritulostimella suoraan siirtopaperille.

 • Keraaminen siirtokuvapainatus

  Keraaminen siirtokuvapainatus on yksi siirtokuvapainatuksen erityismuodoista. Painatuksessa käytetään samoja siirtopapereita kuin silkkipainossa sekä erityistä keraamista mustetta. Tässä siirtokuvapainatuksessa painatuksen värit siirretään siirtopaperille erikseen ja yksitellen. Painatetut siirtopaperit leikataan oikean kokoisiksi ja sijoitetaan manuaalisesti polsiineihin, keramiikkaan tai eri lasitavaroihin. Tuotteen laitetaan uuniin, jossa logo poltetaan tuotteisiin 500-1300 asteessa. Lopputulos? Astianpesukoneen kestävä painatus.

 • 3D-Tarra

  Linssitarrat ovat kirkkaalla hartsipinnoitteella päällystettyjä täysväritarroja. Myös kuplatarraksi kutsuttu 3D-tarra on hienon näköinen, kulutusta kestävä ja vastustuskykyinen naarmuille. 3D-tarrat voidaan valmistaa lähes kaiken kokoisina ja muotoisina. Laajan folio- ja painatustekniikkavalikoimamme ansiosta voimme valmistaa halutun efektin. 3D-tarrat ovat vedenkestäviä, värjääntymistä vastustavia, UV-suojattuja, itsestään liimautuvia sekä erittäin kestäviä.

 • Tampopainatus keramiikalle
  Tampopainatus keramiikalle

 • Etsaus jäljitelmä

  Jäljitelmäsyövytystä käytetään lasissa. Logo tai teksti painetaan silkkipainolla erityisellä läpinäkyvällä/valkoisella maalilla siirtopaperille (lämpöä irrottava). Kuivumisen jälkeen sen päälle levitetään Cover Coat toisessa painatusprosessissa. Cover Coat varmistaa, että kaikki logon ja tekstin osat ovat mukana samanaikaisesti, kun ne siirretään lasiin. Siirron sisäänpolttamisen aikana peitekerros katoaa lämmön vaikutuksesta.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Ota rohkeasti yhteyttä. Autamme mielellämme.

Puhelin

09 8700 600 (Avoinna 8.30-16.30)

Sähköposti

tukku@suomensterlington.fi

LogoTool